Műemlékvédelem, mészkő, homokkő és márványfelületek

Műemlék mész és homokkő, valamint kő és márványfelületek tisztítása és karbantartó felújítása

Felület előkészítés, tisztítás:
Felületek tisztítását mechanikus és vegyi tisztítási folyamattal tudjuk elvégezni.
Mechanikus tisztítás:
Mobil szemcseszóró berendezéseink segítségével a felületet nagy sebességű és mennyiségű levegő és speciális kvarchomok szórásával tisztítjuk, melynek segítségével a felület visszanyeri eredeti színét úgy, hogy a felület, sérülést nem szenved.
Ezen tisztítási folyamat környezetbarát, és a tisztítási felület közelében lévő építményeket külső károsító behatás nem érheti.
Vegyi tisztítás:
Ennél a technológiánál a felületekről vegyszer segítségével lazítjuk fel az eltávolítandó szennyeződést, majd közömbösítő folyadékkal,- erős víz vagy vegyszersugár segítségével távolítjuk el a szennyeződést.
Karbantartó felújítás:
Probléma:
Nedves, szenny, savas esők, lefagyás szétmállás
Az építőanyagok porozitásuk mértékében szívják be a vizet. A falba kerülő víz károsító hatása rontja az épület megjelenését , vagy súlyosan károsítja az építőanyagot, még az olyan kis porozitású anyagokat is rongálja a víz mint amilyen a klinger tégla, a tömör mészkő, vagy akár a járólap.
Feladat:
Az időjárásnak, víznek leginkább kitett felületek megelőző védelme a nedvességtől .
Megoldás:
A felületet olyan hidrofobizáló termék utólagos használatával kell bevonni, melynek következtében a kezelt felület vízfelvétele megszűnik, a kialakított víztaszító (hidofob) réteg nem csak a nedvesség ellen nyújt tökéletes védelmet, de védi a híg savak ( savas esők ) károsító hatásaitól is, úgy hogy a falazat légáteresztő képessége ( páradiffúziója) nem csökken, mivel a használt szer nem a pólusokat tömíti el, hanem a folyadék nedvesítő hatását szünteti meg.
Az általunk használt impregnálószer minden szívóképes ásványi felületre mint pl: terméskő ,tégla, beton, mészhomoktégla klinger tégla felületekre alkalmazható.

Az általunk használt szilikon alapú védőfolyadék nem változtatja meg a felületek eredeti színét,és kinézetét. A színtelen vízlepergető folyadék kő, terméskő és kültéri burkolólapok kezelésére használható. Kiválóan alkalmas jelentős történelmi épületek szobrok restaurálására

Az Állami Műemlék-helyreállítási és Restaurálási Központ Természettudományi Laboratórium bevizsgálta és jóváhagyta a termékek műemléki felhasználását.

 


 • Kereskedelem

  A 200 m2-es eladótérrel működő festéküzletünk a vállalkozói réteg és a lakósság igényeit is maradéktalanul kiszolgálják. Szakmai tanácsokkal, és a legmodernebb színkeverő rendszerekkel állunk ügyfeleink rendelkezésére.


  Bővebben..
 • Felületkezelés

  Csarnokunkban a faipari és fémipari termékek felületkezelése a legmodernebb berendezésekkel és technológiával készül, új és régi felületeken egyaránt, rövid határidővel,a legmagasabb minőségi elvárásoknak eleget téve.


  Bővebben..
 • Kivitelezés

  Felületkezelési és építőipari kivitelezés, műemlékvédelem - helyszínen.

  Szakipari és gépészeti kivitelezés, acélszerkezetek alap- és fedőkezelése..
  ISO 9001:2001 tanúsítvánnyal.


  Bővebben..
 AkzoNobelPoli-FarbeTrilakCaparolTikkurilaSikkensDen Braven