Nyílászárók felületkezelése

Fa nyílászárók felületkezelése az UNITEAM Kft-nél

A 2004. Május 1-ei EU csatlakozás után a hazai gyártóknak, akik hosszú távon gondolkodnak a szigorúbb környezetvédelmi elvárások mellett a piacot is figyelemmel kell követniük. Nagy valószínűséggel csak olyan cégek tudnak tartósan az EU piaci résztvevőinek kemény harcában folyamatos megrendelésekhez jutni, akik megfelelnek a szabványok elvárásainak. Fokozottan érvényes ez a kültéri nyílászárókat gyártó cégek esetében, akik olyan késztermékekkel látják el a vevőket, melyek a nap 24 órájában a legszélsőségesebb időjárási körülményeknek kitéve állandó „teszteken” kell bizonyítaniuk. Nem véletlen az tehát, hogy az Európai Normák kiemelten foglalkoznak a faanyag minőségétől elkezdve a konstrukciós kialakításokon és a megmunkálási körülményeken át a bevonatrendszerek kialakításával.

Nem csak Európa országai nőnek össze az Európai Unió fedele alatt, hanem piacai is: vámsorompók nélkül folyik a termékek áradata az import- és exportüzletágakban. Az Euro bevezetésével összehasonlíthatóvá válnak az árak és költségek. Az európai normák lépésenkénti bevezetésével az ipari szektor egyre növekvő mértékben szembesül az új minőségi standardokkal és teljesítményi követelményekkel. A piacok folyamatosan nyíltabbá válnak.
A teljesség igénye nélkül, a legfontosabb szabványokat.

1.Impregnáló alapozás (DIN 350/2, EN 152/1, DIN EN 113, DIN 68800/3)

- A lombos fafajok esetén, ha a faanyag megfelelő sűrűségű úgy nincs szükség külön impregnálásra.
- Fenyő fafajok esetén külön impregnálás szükséges a kékülés megakadályozására, valamint az ugyancsak fenyő fafajoknál fellépő esztétikai hibát okozó foltosodás megelőzésére.
- Megfelelő impregnáló hatás csak locsolással ill. mártással érhető el. Kérjen tájékoztatást festékbeszállítójától, hogy az általa forgalmazott impregnáló alapozóból mi az a minimális mennyiség, mely hathatósan véd a gombakárosítók ellen. Egyszeri mártással fizikailag max. 150 ml/m2 impregnáló vihető fel. Számos termék csak kétszeri mártás esetén nyújt megfelelő védelmet!

1. Bevonatrendszer kialakítása:
- Az alapozónak az összes felületen és profilon a megfelelő rétegvastagságban meg kell lennie, mert ezzel tudjuk biztosítani a kékülést okozó gomba károsítás elleni védelmet és a további rétegek megfelelő tapadását.
- Az ablakokon, melyeket vasalás előtt csak közbenső rétegig felület kezelnek biztosítani kell a minimális 30 µm száraz rétegvastagságot.
- Az ablakokat, melyeket csak közbenő rétegig felületkezeltek 6 héten belül el kell látni a fedő réteggel.
- Bütü és fuga védelem. A reklamációkat vizsgálva kiderült, hogy az esetek 80ban a károsodások a nem megfelelően védett bütünél és fugánál kezdődtek. A nem megfelelően védett helyeken a faanyag nedvességtartalma könnyen 20felé emelkedhet, mely azonnal a gomba károsítók megjelenéséhez vezet.
- A száradási időt és a szárító helység fizikai körülményeit biztosítani kell annak érdekében, hogy a kívánt felületi minőséget el tudjuk érni. Fokozottan igaz ez a fedő réteg felhordásakor uralkodó környezeti levegő páratartalmára.
- Színválasztás: Az UV ellen csak a pigment nyújt hatékony védelmet. Minél kevesebb a bevonat pigment tartalma (lazúr rendszer esetén minél világosabb) annál rövidebb bevonatunk élettartama.
- A vizes bázisú bevonatrendszer száraz rétegvastagsága mérettartó szerkezetek esetén minimum 110 µm kell, hogy legyen, de nem haladhatja meg a 150 µm-t. Sokan esnek abba a hibába, hogy biztos, ami biztos alapon inkább még nagyobb rétegvastagságot visznek a felületre. Ez a színeltérés mellett azt a veszélyt is magában hordozza, hogy a bevonat páraáteresztő képessége csökken, mely akár a felületkezelő anyag leválásához vezethet.

TARTÓS VÉDELEM POWERFEED TECHNOLÓGIÁVAL

SIKKENS Cetol WF 950/955 időjárásálló lazúr rendszer
A Powerffeed- e név mögött egy innovatív kötőanyag technológia rejtőzik, amelyet az AKZO NOBEL a nyersanyag beszállítókkal való szoros együttműködésben fejlesztettek ki.
A kötőanyag ezen generációjának pozitív vonásai tükröződnek az új lazúrrendszer kimagasló tulajdonságaiban.
Az eredmény a korábbi termékeket a kültéri ellenálló képességben messze felülmúló bevonatrendszer. A hosszú távú kültéri ellenálló képesség egyik fő tényezője a bevonat azon tulajdonsága, hogy mennyire képes a vizet a faanyagtól távol tartani. Az új lazúr generáció a Cetol WF 950/955 ezt a védelmet a továbbfejlesztett tulajdonságain keresztül nyújtja.

A Cetol WF 950/955
A hosszabb élettartamú új lazúrtartalmú
A következő négy jellemző tulajdonsága
- nagyfokú rugalmasság
- ak isebb vízzel szemben mutatott érzékenység
- a homogén mikro-buborék mentes filmréteg
- kiváló pólusnedvesítő képesség
A POWERFEED technológiának köszönhető, melynek eredménye a hosszabb időjárás állóság.
Alkalmazás :
A szerkezeteken alkalmazható közbenső és fedőréteg. Szórható egy vagy két rétegben.
Mérettartó és részben mérettartó kűl és beltéri
Színárnyalatok
Színtelen (csak beltérre) és 35 különböző standard egaziláló és speciális színárnyalatú bevonat. További színek igény szerint.
Alkalmazás
Szórható 300 mikron nedves rétegvastagságig.
Kiadósság
Alkalmazott rétegvastagságtól függően 150-300 ml / m2

 


 • Kereskedelem

  A 200 m2-es eladótérrel működő festéküzletünk a vállalkozói réteg és a lakósság igényeit is maradéktalanul kiszolgálják. Szakmai tanácsokkal, és a legmodernebb színkeverő rendszerekkel állunk ügyfeleink rendelkezésére.


  Bővebben..
 • Felületkezelés

  Csarnokunkban a faipari és fémipari termékek felületkezelése a legmodernebb berendezésekkel és technológiával készül, új és régi felületeken egyaránt, rövid határidővel,a legmagasabb minőségi elvárásoknak eleget téve.


  Bővebben..
 • Kivitelezés

  Felületkezelési és építőipari kivitelezés, műemlékvédelem - helyszínen.

  Szakipari és gépészeti kivitelezés, acélszerkezetek alap- és fedőkezelése..
  ISO 9001:2001 tanúsítvánnyal.


  Bővebben..
 AkzoNobelPoli-FarbeTrilakCaparolTikkurilaSikkensDen Braven