Homokszórás és porszórás

Homok illetve szemcseszórásos technológiával bármely vas. ill. fémfelületről eltávolítjuk a régi festéket, rozsdát, bevonatokat telephelyünkön, vagy akár helyszínen is.

Autó alvázak, motorvázak, felnik, lakatosipari szerkezetek, tartályok,gépek, berendezések felületét homokszórással vagy szemcseszórással az eredeti fémtiszta felületet érjük el. Az eljárás lényege, hogy nagy nyomású sűritett levegővel a kvarchomokot rászórva a felületre az összes korábbi szennyeződés, festés, lakkozás, rozsda lecsiszolódik. Az így kapott felületünk a vegyszerrel történő maratással szemben nem hagy hátra a későbbi felületkezelést befolyásoló vegyi anyag.

A zsírtalanítás és foszfátozás elengedhetetlen része a porszórásra előkészített anyagoknak.

Szemmel nem látható kezdődő korrodálás, szennyeződés már porszórás előtt kialakulhat a felületen, ezért a tartósság szempontjából nélkülözhetetlen eljárás a foszfátozás. Cégünk mártásos technológiával 600 literes tartályokban végzi a foszfátozást, és az azt követő öblítést, folyamatosan ellenőrizve a tartályban lévő foszfátfürdő ph értékeit.

Ezzel az eljárással hosszú évekre kitolható a felületi rozsdásodás kialakulása, a felület felhólyagosodása.

A porszórás technológiáját tekintve egy igen egyszerű, a hagyományos oldószeres felületkezeléssel szemben sokkal egyszerűbb, gyorsabb, és környezetbarátabb technológia.

Porszórás során a száraz port elektrosztatikusan feltöltik, a testet pedig leföldelik. A porfesték és a test közötti feszültségkülönbség hatására az alkatrész magához vonzza a porfestéket. Ezután a porszórt felületet egy kemencébe helyezve 180 fokos hőmérsékleten beégetjük. A beégetés nyomán a felszórt por megfolyik, majd ráég a felületre.

 


 • Kereskedelem

  A 200 m2-es eladótérrel működő festéküzletünk a vállalkozói réteg és a lakósság igényeit is maradéktalanul kiszolgálják. Szakmai tanácsokkal, és a legmodernebb színkeverő rendszerekkel állunk ügyfeleink rendelkezésére.


  Bővebben..
 • Felületkezelés

  Csarnokunkban a faipari és fémipari termékek felületkezelése a legmodernebb berendezésekkel és technológiával készül, új és régi felületeken egyaránt, rövid határidővel,a legmagasabb minőségi elvárásoknak eleget téve.


  Bővebben..
 • Kivitelezés

  Felületkezelési és építőipari kivitelezés, műemlékvédelem - helyszínen.

  Szakipari és gépészeti kivitelezés, acélszerkezetek alap- és fedőkezelése..
  ISO 9001:2001 tanúsítvánnyal.


  Bővebben..
 AkzoNobelPoli-FarbeTrilakCaparolTikkurilaSikkensDen Braven